lauantai 22. helmikuuta 2014

vaatejuna

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

Lähtemiset. Etenkin aamuisin.

Kaikki me vanhemmat ollaan joskus (toiset harvemmin, toiset joka päivä) koettu se käsittämättömän suuri tuskastumisen tunne, kun lapsi hilluu ties missä sohvilla nakupellenä, vaikka vaatekappaleita on pukematta vielä vino pino ennen kuin päästään kenkiin asti ja ollaan lähtövalmiita.

Me ollaan ratkaistu tämä dilemma vaatejunalla.

Vaatejuna koostuu veturista ja vaunuista, joiden määrä saattaa vaihdella hyvinkin paljon, riippuen tietysti säästä, kuten niin moni muukin asia meillä täällä Suomessa. Sisävaatteet muodostavat oman junansa ja toisinaan myös ulkovaatteet omansa. Jokainen vaatekappale on asetettu junaan siten, että se ei mene, tai sen ei pitäisi mennä, päälle väärinpäin.

Meillä junahomma on toiminut, useimmiten. Toisinaan heittäydytään villeiksi ja tehdäänkin vaihtelun vuoksi vaatepino, mutta kyllä juna on ehdoton kestosuosikki.

Vaatteiden asettelu valmiiksi nopeuttaa aamuisia lähtöjä ja säästää omia hermojani, mutta on siinä kyllä yksi ongelmakin. Lapsi ei nimittäin opi itse sisäistämään, missä järjestyksessä vaatteet puetaan ja miten päin. Tähän ollaan keksitty sellainen ratkaisu, että se en olekaan minä, kuka vaatejunan iltaisin "rakentaa", vaan lapsi itse. Sitä "palapeliä" ratkoessaan oppii kyllä hiljalleen, että lappu tulee niskaan ja vetoketju eteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti