torstai 6. helmikuuta 2014

kilpasilla kellon kanssa

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

Kaikki me lasten kanssa aikaa viettävät tiedetään, kuinka jotkut asiat voi usein lasten tekeminä kestää raivostuttavan kauan. Etenkin aamulla kiireessä toivoisi monesti, että vatteet saataisiin päälle ripeästi, sen sijaan, että keskitytään johonkin aivan muuhun, kuten vaikkapa kiukutteluun. Myös puurolautasen soisi tyhjentyvän vähän vinhempaa tahtia.

Perinteinen munakello toimii oivana apuvälineenä niissä tilanteissa, joissa ripeyttä kipeästi kaivataan. Myös tiimalasia kannattaa kokeilla.
"Koitetaanpas ehditkö siivoon lelut paikoilleen ennen kuin kello pirahtaa." "Katsotaanpa onko tiimalasissa vielä hiekkaa valumatta, kun olet saanut vaatteet päällesi." "Ehditköhän riisua vaatteesi ja peseytymään ennen kuin aika on kulunut loppuun?" Ja toimii myös toisin päin: Hampaita pitää harjata niin kauan kuin hiekka valuu, jotta hammaspeikko ei pääse yllättämään.

Uppoaa kuin veitsi sulaan voihin, lapsiahan on tunnetusti melko helppo höynäyttää ;)

Tiimalaseja löytyy tietysti myös eri minuuttimäärillä varustettuina, jolloin niiden käyttö on entistä monipuolisempaa ja lapsi voi samalla oppia hahmottamaan ajan kulumistakin. Käyttötapoja näille yksinkertaisille apulaisille voi siis keksiä niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti