keskiviikko 5. helmikuuta 2014

opetellaan kirjaimia

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

Kirjaimet ja kirjoittaminen on kiinnostanut meillä jo jonkin aikaa. Kirjaimia tunnistetaan kyllä ja yhdistetään vaikkapa kavereiden ja sukulaisten nimiin. Kirjainten oikeat nimet ei meinaa kuitenkaan vielä oikein jäädä mieleen, vaan ne korvataan itse keksityillä kuten "mummun kirjain", "suora" tai "u-käännös". Kiirehän tällä asialla ei tietenkään ole, eskariinkin on vielä matkaa, mutta koska halu oppia on niin suuri, ollaan näitä opeteltu.

Värikkäillä magneettikirjaimilla voi kätevästi harjoitella juuri kirjainten nimiä ja oikeita muotoja. Kun antaa lapsen itse valita kirjoitettavat sanat tai lauseet, homma on hänestä varsin hauskaa ja mielenkiinto säilyy pitkään.

Yksi tämän puuhan parhaita puolia on se, että samalla, kun touhutaan yhdessä, voin itse laittaa pyykkiä tai ruokaa helposti, ovathan esimerkiksi pesu- ja tiskikone tai jääkaappi juuri magneeteille otollista pintaa. Ja paremmin lapsi oppii muistamaan, kun tekee itse sen sijaan, että koko ajan kädestä pitäen autettaisiin.

Ensin sanon aina sen kirjaimen nimen, mikä seuraavaksi tarvitaan, sitten kuvailen miltä kyseinen kirjain näyttää ja saatan antaa vihjeen kenen nimessä se esiintyy. Muutaman lauseen jälkeen alkaakin kummasti useimmiten toistuvat kirjaimet olla opittu ja voi sitä onnistumisen riemua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti