lauantai 8. maaliskuuta 2014

saunapäivä

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

kuvan nimi

Lauantai on meillä saunapäivä. Mukava rutiini, aina silloin, kun se muihin suunnitelmiin vaan sopii.

Varsinaisen saunomisen lisäksi prosessiin kuuluu olellisena osana valmistautuminen. Jo aiemmin pitää kaupassa päättää, millä juomilla halutaan janot sammuttaa ja mitä nakkeja kiukaalla käristetään. Ennen saunaan lähtöä pakataan tietysti kotona kaikki kamppeet. Niihin kuuluu luonnollisesti myös kylpylelut! Kun kaikki vesiruiskut, laivat, lentsikat ja muut tarpeelliset on päätetty, pitää koriin tietysti laittaa myös pesuvehkeet.

Saunassa yleensä äiti enimmäkseen saunoo ja poika kylpee. Toki hänkin välillä lämmittelee. Isossa suihkuhuoneessa ainoastaan mielikuvitus on leikeissä rajana. Siellä on nähty uimahyppyjä, seinien "maalausta", esteratoja, autorallia, veteen syöksyviä lentokoneita, kylpyammekuorisia kilpikonnia... Lähes kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Ja sitäkin, mitä ei saata :D

Löylyjen ja kylpyjen jälkeen kuivatellaan hetki, hörpitään juomat loppuun, pakataan kamppeet ja tullaan ylös kotiin herkuttelemaan folion sisältä paljastuvilla kiusnakeilla. Siinä onkin sitten sopivasti samalla iltapala hoidettu ja voi hypätä suoraan pyjamaan ja puhtoisena petiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti